zpět na aktuality

Soutěž atletických oddílů a klubů obrazem!- I. část AO/AK

Report Polešovice:

I my se zapojili do soutěže přípravek. Pilně trénujeme nejen na okresní závody, ale také na oddílové. Proto jsme na prvním tréninku zvolili vytrvalostní běh, skok daleký a hod míčkem. Samozřejmě nesmějí chybět hry a zábava, hecování a odhodlanost. Malí atleťáci urputně trénovali, předháněli jeden druhého. Tento týden chtějí vyzkoušet krosový běh, týmovou štafetku a hod medicinbalem.  Pak už si to rozdáme v závodech. Materiál a odměny na závody přípravek v pořádku dorazili, mockrát děkujeme. Posílám dalších pár foteček z finišující přípravy na závody, tentokrát starší i mladší přípravka. Skvěle se u toho bavíme, ještě ve čtvrtek trošku potrénujeme a příští týden bychom chtěly závody uskutečnit. Tak snad počasí vydrží. Tentokrát jsme zkoušeli skokanský ciferník, překážkový kros, hod medicinbalem, zkusili jsme i týmovou štafetku, samozřejmě nechyběly ani honičky či jednoduché hry. Užíváme si atletiky plnými doušky, počasí nám přeje, co víc si přát.

 

Report Orel Vyškov:

V pondělí 3.5.2024 to všechno začalo. Pro mnohé orlíky další projekt z Atletiky pro děti, do které se tak rádi zapojují. Trenérka to dobře ví, a tak i tentokrát ani chvíli nezaváhala a orlíky přihlásila. Pro malé sportovce z Orla Vyškov další výzva, další nové soutěže a hry. Orlíci jsou vytrvalí – hraví – soutěživí. Ne nadarmo mají v pokřiku „My jsme malí Orlíci, taky super parťáci, trénujeme chůzi, běhy, skoky, hody – týdny roky!!!… Tentokrát si trenérka vybrala inspiraci z knihy „Atletika hravě“. Máme za sebou štafetu běžeckou i štafetu chodeckou. Při běžecké štafetě zaznamenáno – hodně křiku a při chodecké štafetě – bolavé nožky.😊. Jj, i chůze dokáže bolet. Další disciplínu orlíci zvládli s nadšení překonat společně rekordní hod Železného. S výkonem 98,5m z kleku se přiblížili a pak 144 m ve stoji ho překonali.  Ještě nás čekají další disciplíny. Už se nemůžou dočkat:-). Za Orlíky trenérka Anička

 

Report TJ Sokol Petřín Plzeň:

V pátek jsme začali závodit. Zatím máme rozjeté 3 discipliny – hod medicinbalem – 1 kg – 2016 a ml.  a 2 kg – ostatní, nekonečná štafeta – 8 úseků na stadionu 270 m a překážkový běh – pěnové pro ročníky 2016 a ml. Závodíme ve 3 přípravkových kategoriích podle tréninkových skupin.

Report Mladá Boleslav:

Do programu Pohybové gramotnosti jsme se rozhodli přihlásit z důvodu získání nových zkušeností a také vyzkoušení jiných atletických disciplín, ke kterým bychom se asi na základě věkového rozmezí dětí nedostali. např: chůzi nebo hod raketkou. Děti si soutěž velice užívají. Zatím máme za sebou běh na 400m, štafetový běh, hod raketkou a skok do písku. Poslední disciplína bude chůze na 200m. Program Pohybové gramotnosti vnímáme jako super doplnění TJ a obohacení dětí v možném výběru jejich budoucích disciplín.

 

Report Cheb:

 

Report Kolín:

Zasílám pár fotek z našeho přípravkového klání, stíháme, jak můžeme :-). Moc děkujeme za snahu a zpestření tréninků, je to i pro nás trenérky fajn změna a super motivace 🙂

     

Report Uherské Hradiště:

V Uherském Hradišti se malí atleti zapojili do soutěže přípravek, zatím máme splněné tři disciplíny. Dětem se nejvíce líbila disciplína chůze na 200 m.

Reporz z AP Jalubí:

Vychází nám bezva počasí a díky mnoha pomůckám, které máme k dispozici, si děti na trénincích vyzkoušely překážkový běh, skokanskou řadu, hod raketkou, vrh medicinbalem, štafetový běh a netradičně i chůzi. Pestrost se dětem líbila:)

Report z Prahy- Horních Počernic:

Posíláme pozdrav z Prahy z minipřípravky a starší přípravky dětí Sokola Horní Počernice, kde se děti hned od počátku učí pozdrav „Běhej, skákej, házej rád, atletem se můžeš stát!“, jsou na něj hrdé a berou ho za své. My jsme jako oddíl zase hrdé na odhodlání všech dětí, pustili jsme se společně do zadaných disciplín, s velkou vervou a odhodláním, na vytrvalostní běh jsme si pomohli letáky z Lidlu, překážkový běh jsme doplnili stanovišti na dřepování, na házení jsme použili krásné nové raketky od vás (stejně jako štafetové kolíky na předávky), až samou radostí v písku děti doskočily téměř 3 metry. Zkoušeli jsme i vrh koulí, což bylo pro menší atlety trochu obtížnější, ale u těch starších se dalo i bavit o technice 😊 Přejeme všem hodně radosti z pohybu.

Report z Chomutova:

Chomutovští atleti zdraví všechny své kolegy z ostatních oddílů. Jako každý rok bylo zapojení našich dětí do projektu “Atletika pro děti” zpestřením a motivací.
Zábavnou formou se ti nejmenší seznámili s atletickými disciplínami. Část dětí se zamilovala do hodu raketkou, kometkou, míčkem, někteří vyzkoušeli i kouli a nejzdatnější dětské kladivo.
Během posledních týdnů jsme uspořádali několik štafetových běhů, běhů přes překážky, kde jsme zvolili jak netradiční délku běhů, tak i netradiční překážky.
Pestrost hodin oceňují i rodiče fandící během tréninků na tribunách. Příště zašleme info a foto že zmíněných tréninku rodičů s dětmi (štafety, běhy, skoky).

Report z Domažlic:

Dobrý den, včera se nám podařilo dokončit soutěže a děti si nejvíce užili hod raketkou a skok do dálky.

 

Report TJ Sokol Petřín Plzeň:

Druhý závodní trénink pohybové gramotnosti – běh na 400 m a skok daleký v podání dětiček TJ SOKOL Petřín Plzeň

 

Report Praha – Jižní Město:

Náš oddíl Atletika Jižní Město posílá pár fotek. Projektu se účastní 2 trenérské skupiny. Jedna má již splněno, odměny rozdány, děti happy jak dva grepy 🙂 Druhá skupina má za sebou 3 disciplíny a příští týden dokončí.

 

Report Český Brod:

Ve středu 29. 5. jsme do tréninků zapojili soutěžení v hodu pěnovým oštěpem, hod medicinbalem, skok daleký, ale také jsme vyzkoušeli chůzi na 200 m. Chůze byla pro naše děti velkou novinkou a pro nás trenéry vlastně také :). Jana, David, Justina

 

Report z ASK Dipoli:

Tak i naši nejmenší se opět po roce zapojili do soutěže, kterou po nás připravila Atletika pro děti. Protože trénujeme na třech místech: Černošice, Dobřichovice a Řevnice, tak každý trenér dané oblasti si připravil pro děti jiné disciplíny, vhodné do jejich terénu. V Černošicích jsme zapojili ty nejmenší, tedy minipřípravku, která nemá tolik příležitostí si závodit. Děti se s velkým nadšením pustily jak do tréninku, tak do samotného pětiboje, který se skládal ze skoku z místa, hodu tenisákem, vrhu medicinbalem-trčením, překážkové dráhy a krátké štafety. Dobřichovické děti si asi nejvíce užily cross běh v krásném přírodním areálu, následoval skok daleký, překážková dráha, hod medicinbalem a hod tenisákem. V Řevnicích je k dispozici sice malý, ale moc pěkný atletický ovál, kde si děti vyzkoušely 5 disciplín: hod medicinbalem 1kg, hod pěnovým oštěpem, skok do dálky, vytrvalostní běh 600m a překážkovou dráhu. Všechny děti si to moc užily a těší se na další výzvu ve formě spolupráce s ČAS a Atletikou pro děti. Moc děkujeme za krásné odměny, zejména omalovánky byly super :o)

Report Sportuj a získáš:

V průběhu května jsme se zapojili do soutěže atletických přípravek, a to jak klub Sportuj a získáš v Dolních Břežanech, tak ve Škvorci. Ve Škvorci jsme rovněž uspořádali atletický trojboj pro mladší děti a čtyřboj pro starší děti, při nichž děti z mateřského oddílu plnily soutěžení v hodu krikeťákem, skok do dálky či překážkový běh. Na tréninku ve Škvorci jsme pak v posledním květnovém týdnu závodili ve vrhu koulí (hod trčmo kilovým medicinbalem) a ve štafetě, kdy jsme závody okořenili i povídáním o závodech Zlatá tretra a Memoriál Josefa Odložila, které jsou pro tento čas typické. Dále nás ještě na začátku června čeká týmová časovka lesem a už teď se těšíme na příští rok. V Dolních Břežanech jsme se museli uzpůsobit multifunkčnímu hřišti. Poslední květnovou středu si v rámci tréninku děti zazávodily v hodu molitanovým oštěpem, v překážkovém běhu a čtyřčlenné štafetě. První týden v červnu pak korespondenční soutěž doplníme o vrh medicinbalem a trojžabák. Účastníci byli za své úsilí již odměněni náramkem a samolepkou, po úplném dokončení na ně čeká diplom, medaile a omalovánky, za což moc děkujeme.

Report Kyjov:

I kyjovští atleti z přípravky si na posledních trénincích s chutí zazávodili a poměřovali si síly ve všech disciplínách kromě chůze. Počasí nám naštěstí vždycky přálo, a tak se testování účastnila většina atletů. S chutí jsme se postupně pustili do všech disciplín. Atmosféra byla skvělá a děti si to moc užily. S největším zápalem bojovaly při hodu raketkou. Všem závodníkům patří velká pochvala za jejich sportovní výkony a za to, že se s nadšením a radostí zapojili do všeho. Atletické závody pro malé děti byly velkým úspěchem a ukázaly, že i ti nejmenší atleti dokáží podat skvělé sportovní výkony.

Report Chrudim:

Soutěžení děti baví, vzhledem k velmi mokrému písku musel proběhnou skok z místa.

Report Chodov:

Atleti přípravky Školního atletického klubu v Chodově se zapojili do celorepublikové soutěže pro atletické oddíly a kluby. Soutěž pro atletické oddíly a kluby obsahovala štafetový běh, vytrvalostní běh, skok do dálky, chodecká štafeta, hod míčkem a medicinbal trčením od hrudi. Poslední disciplínou byla libovolná překážková dráha s využitím atletického nářadí a náčiní. Soutěže se zúčastnila celá tréninková skupina atletické přípravky. Vzhledem k nepříznivému počasí se část soutěží musela uskutečnit v tělocvičně. Zbylé soutěže už bylo možné uspořádat na atletickém stadionu. Dětem se připravená soutěž moc líbila a všechny disciplíny dokončili s nadšením. Odměnou pro každého byl silikonový náramek od atletického svazu. Společně se těšíme na další vypsané soutěže.

Report Triatlet KV:

Soutěže se zúčastnilo celkem 120 dětí z našeho klubu. Za sebe můžu říct, že asi největší radost udělala dětem týmová časovka, které se zúčastnilo celkem 49 dětí. Každý si odběhl 200 m. Byl to dlouhý, ale krásný běh a všichni se navzájem povzbuzovali. Ještě jednou děkujeme za zapojení do soutěže.

 

Report Litvínov:

Výsledky jsou odeslané, za nás jsme tedy absolvovali pětiboj v následujících disciplínách: klasická 400m – když se povedlo poskládat běhy kde měli podobnou výkonnost tak se dokázali neskutečně „kousnout“.Dříve bych se nedovážil naše mrňata na takovou délku poslat, ale budeme to asi opakovat, některý se v tom fakt našli. hod raketkou – klasika – zde je vesměs vidět kdo již chodí déle a umí za to vzít, už pěkně hází i některá děvčata která se toho dříve bála. skok do dálky – klasika s rozběhem – jen jsme je nechali odrážet z hrany dráhy  – letos tomu ale počasí moc nepřálo – necháme spíše až bude hezky. 1kg medicinbal házený od prsou – to jsme zkoušeli prvně a moc nám to nešlo – měli tendenci házet všemožně jinak a výkony vesměs slabota – bude chtít trénink. překážkový běh – to je jasný favorit  – přikládám pár fotografií a video z prvního pokusu, aby bylo zřejmé jak dráha vypadala. Opakovali jsme za nadšení všech účastníku asi 10x.

Report Sedlčany:

Chtěla bych touto cestou moc poděkovat za všechny aktivity, které připravujete a za odměny, které klubům posíláte. Celou akci jsme si skvěle užili. Rozdělili jsme disciplíny do dvou tréninků a na dětech bylo vidět, že se snaží podat co nejlepší výsledky. V příloze posílám několik fotografií a už teď se těšíme co vymyslíte na příští rok. Posíláme pozdravy ze Sedlčan

Report Velké Meziříčí

Do projektu Atletika pro děti jsme vybrali dvě skupinky našich mladých atletů – minipřípravku a mladší přípravku. Nejprve jsme do tréninku zapojili závodní disciplíny, což byla pro děti i trenéry příjemná změna. Na konci května jsme několik tréninků věnovali závodění a soutěžení v následujících disciplínách – hod raketkou z místa, překážkový běh, štafetový běh, chůze 200 m a skok do dálky. Děti byly nadšené z diplomů, medailí a dárečků, které jsme v rámci projektu Atletika pro děti získali od Českého atletického svazu. za tým trenérů atletických přípravek Martina Nováčková

Report USK Provod Ústí nad Labem:

Jinak děti u nás soutěží rádi! Jelikož jsme větší skupina, nedalo se vytvořit stejné skupiny, které by prošly všemi disciplínami. Děti se ve stejném složení prostě nesejdou! Alespoň štafety jsme udělali v týmech a ostatní individuálně. Později bych ještě poslala hromadnou fotku s diplomama, s vypsanýma kartičkama a s odměnou. To bych mohla zvládnout 😅

Report VSK Uni Brno:

Naše soutěžení bylo rozděleno do několika tréninků, kdy každý trénink jsme měli za úkol jinou disciplínu. Jsme rádi, že jsme se jako oddíl mohli zúčastnit. Nejvíce se dětem líbila překážkovo-krosová štafeta, ze které zasíláme i fotografie. Děti měly za úkol formou štafety překonat předem nastražené překážky v podobě písku, skluzavky, prolézačky, schodů a další předem připravené překážky. Děkujeme za ceny a spoustu zábavy a inspirace!
Report Jičín:

Děti si soutěže moc užily, nejpopuárnější byl asi pěnový oštěp, kdy si děti čekaly na ten správný vítr 🙂 Při trénincích nám sice často pršelo, ale nakonec se nám povedlo splnit všechny disciplíny v atleticky rozumném počasí 🙂 Z odměn měli všichni velkou radost, z omalovánek byli nadšení i naši ještě mladší atleti, kteří se do soutěžení chtějí zapojit příště.

Report z Horšovského Týna:

Závodění máme za sebou a mně nezbývá nic jiného než Vám poděkovat! Příležitostí vybočit ze všednosti není nikdy dost, a proto za celý tým trenérů přípravek našeho oddílu děkuji i za tuto! Děti soutěžení bavilo a z cen měly ohromnou radost. Nám trenérům dělaly radost úsměvy dětí a jejich nadšení z pohybu. Posílám krátký sestřih z našeho provedení závodů.
Hezký den, Hladíková, AktivSport Horšovský Týn

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory