zpět na aktuality

Světový i evropský halový šamion zavítal do Loun na atletiku pro děti :-)

ATLETIKA PRO DĚTI 🏃🏃‍♀️
ZŠ Přemyslovců se v úterý 4. června stala centrem sportovního dění, když hostila atletickou akci pro děti z mateřských škol, žáků ze ZŠ Montessori a 1. a 2. stupně své školy. Pod taktovkou Českého atletického svazu a studentů Gymnázia Václava Hlavatého se mohli seznámit s různými atletickými disciplínami, jako jsou běh, skok do dálky, běh přes překážky a hod oštěpem.
Děti si nejen užily den plný pohybu, ale měly také jedinečnou příležitost setkat se s trojnásobným halovým mistrem světa v běhu na 400 m Pavlem Maslákem, který přijel podpořit malé nadšence do sportu. Pan Pavel Maslák nejenže pozorně sledoval jejich výkony, ale také se aktivně zapojil do programu. V rámci jeho návštěvy proběhla autogramiáda a krátká beseda, během které se děti mohly zeptat na jeho kariéru a sportovní zkušenosti.
Každý malý sportovec si odnesl nejen sportovní vak, fotku s podpisem, ale i spoustu zážitků a inspirace. Organizátoři akce v čele s Ditou Franklovou, byli s průběhem dne, tak jako každý rok, velmi spokojeni. Děti tak měly možnost nejen poznat základy atletiky, ale také získat motivaci od skutečné sportovní ikony.
Nakonec nesmíme opomenout, že akci přišli podpořit pan starosta Mgr. Bc. Milan Rychtařík, místostarosta Bc. Pavel Csonka, paní ing. Jindra Zalabáková radní ústeckého kraje za oblast školství, mládeže a sportu a také pan ředitel ZŠ Přemyslovců PhDr. et. Mgr. Vlastimil Hubert, MBA.
Organizátorům patří pochvala 👏
Další článek z Lounského deníku najdete zde

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory