zpět na aktuality

Skřivánci budou v příštím školním roce atletit už pošesté

„Atletika u nás děti baví, protože je hravá a vede je k pravidelnému pohybu. Snažíme se o pestré tréninky a těší nás, že skvěle spolupracují jak malí atleti tak i jejich rodiče,“ hodnotí na závěr školního roku paní učitelka Dvořáková.

V skřivánkové minipřípravce jsou děti rozděleny na nejmladší a ty trochu starší. Nábor na cvičení probíhá celoročně. „Děti trénují ve skupinách podle fyzických možností, s přihlédnutím k jejich věku a bez zbytečného přepínání. Nezapomínáme ale a snažíme se co nejvíce zařazovat do her a pohybových činností atletické disciplíny. Děti baví hod oštěpem, skok do dálky z místa a hlavně se jim líbí cvičení s oblíbenými zvířátky,“ napsala nám paní učitelka a dodává: „jsem zastánce toho, aby nedocházelo k velkým změnám, protože děti jsou na atletické pomůcky zvyklé a není třeba je měnit.“

Mnoho malých Skřivánků pak pokračuje v atletice u jiných trenérů, převážně v atletickém oddíle USK PROVOD /původně USK VŠEM/. „Spolupráce s hlavním trenérem Alexejem Lesníkem je stále na velice dobré úrovni. Pozitivně vidím i to, že jsme postupně doplnili atletické sady dalšími pomůckami, aby se zpestřila náplň tréninků,“ upřesňuje trenérka Dvořáková.

Děti si s ní během roku vyzkoušejí i celou řadu závodů, ve kterých nejde o vítězství, ale o to, že se samy přesvědčí, zda a jak zvládly dosud naučené. „Dovedou se samy ohodnotit, což považuji za velice přínosné.“ Skoro třicítka Skřivánků se letos zapojila i do korespondenční soutěže a pečlivě se naučila zvládnout jednotlivé disciplíny.

Do šestého ročníku atletění přejeme malým Skřivánků, aby je hravé sportování dále bavilo.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory